Їстівні квіти: різноманітність кольорів на кухні

Троянда, настурція або братки - багато барвистих квітів у наших садах не тільки гарні на вигляд, але й придатні для споживання та можуть бути використані для прикраси салатів або креативних десертів. У цій статті ви дізнаєтесь, які з цих їстівних красунь додають смаку та як можна зачарувати гостей на наступному прийомі.

 

складене зображення

Здорова в'юнка рослина

Капучіна

Яскраві жовто-оранжеві суцвіття настурції є найкращими їстівними квітами, оскільки завдяки своєму пряному та трохи кислуватому смаку вони не лише додають новизни та кольору нашим стравам, але й надзвичайно корисні. Цю плетисту рослину можна вирощувати особливо в саду та на балконі. Залежно від погодних умов квіти настурції розпускаються в період з червня по жовтень, але оскільки вони швидко в'януть, їх потрібно зривати безпосередньо перед заготівлею.

Великі яскраво забарвлені квіти чудово підходять для салатів, але з точки зору аромату та візуального ефекту вони також є чудовим доповненням до хліба чи супів, або до сиру та масла зі смаком трав.

Дозування капучіно

З дозуванням настурції потрібно бути трохи обережніше, тому що своїм пряним ароматом квіти поєднуються не з усіма стравами і легко можуть переважати у смаку.

 

складене зображення

Родзинка солодкості

Братки (фіалки)

Ми вже звикли бачити солодкі на смак квіти братків, особливо на вітринах кондитерських, адже ці барвисті природні елементи часто використовують як прикраси для капкейків і весільних тортів. У саду ця квітка не дуже вимоглива і спонтанно поширюється навіть у незвичайних місцях, між бруківкою і на гравії. Зрізають квіти безпосередньо перед вживанням, через те, що вони швидко в'януть і втрачають аромат.

Крім прикраси тортів, ці квіти можна використовувати і для домашнього печива, додавши трохи яєчного жовтка. У смачних поєднаннях братки чудово використовуються в салатах або ми просто знаходимо їх на краю наших тарілок, як красиву прикрасу. Висушені братки можна додавати в чай ​​або настій.

Для цукерок ці квіти занурюють у збитий яєчний білок - так вони зберігаються кілька днів - а потім посипають глазур'ю або кристалізованим цукром. Потім зацукровані квіти залишають сохнути ще на кілька годин.

 

складене зображення

Не просто прикраса

Запашні троянди

Ми часто знаходимо готові до вживання троянди, приготовані з сіллю та перцем, змішаними з іншими травами або натуральними та висушеними. Той, хто хоче використовувати пелюстки троянд в кулінарії, повинен враховувати, що не всі сорти їстівні. Наприклад, півонії, різдвяні троянди і мальви належать до іншого роду рослин і навіть можуть бути отруйними. В принципі, всі дикі і культурні троянди їстівні. Якщо все це здається вам трохи туманним, ви можете дізнатися про їстівну троянду під назвою Розелла, оскільки цей вид вирощували спеціально для споживання, а також можна тримати в горщику на підвіконні або на балконі.

Пелюстки троянд підходять і для напоїв: для прикраси французького аперитиву, в лимонадах або у вигляді сиропу. Зимовий варіант — класичний чай з пелюсток троянд, у якому квіти виділяють надзвичайно інтенсивний аромат. З трояндами навіть мінеральна вода стає особливим напоєм .Якщо ви хочете запропонувати своїм гостям щось особливе, ви можете заморозити їстівні квіти в ескімо та прикрасити ними свої напої

 

складене зображення

Дотик дитинства, що йде з лугу

Польові квіти

Тим, хто не має власного саду чи балкона, не варто відмовлятися від живих квітів на кухні, адже навіть деякі польові квіти їстівні. Кожен з нас хоч раз тримав ромашку між губами і був здивований тим, що на смак вона майже схожа на моркву. Тому квіти є чудовим інгредієнтом особливо у свіжих салатах, але вони також чудово смакують із зеленим сиром, у бутерброді з маслом або злегка обсмаженими в олії.

Кульбаба є одним із їстівних диких квітів, має пряний смак і міститься в препаратах, особливо у вигляді чаю, проти шлунково-кишкових розладів. Крім того, ці жовті квіти можна приготувати для приготування кульбабового меду, желе чи сиропу. Як і багато інших дикорослих трав, кульбаба також може використовуватися як інгредієнт для салатів, трав’яних соусів або масла.