Песто: смачно та швидко… і не просто базилік!
Рецепт песто: базилік або рукола
Горщики на балконі чи в саду дають щедрий урожай базиліка? Не соромтеся перетворити його на чудовий італійський рецепт, улюблений у всьому світі, песто. Хоча це традиційно лігурійське, песто існує в різних регіональних і місцевих варіантах. І дізнайтеся, що песто можна приготувати з іншими овочами, такими як рукола та листя селери (відмінно, спробуйте!)

Що потрібно для чудового зеленого песто
-
Основний інгредієнт: базилік, рукола або свіже листя селери (приблизно 150 г)
-
Оливкова олія першого віджиму
-
Сир пармезан або пекоріно (приблизно 150 г)
-
Кедрові горіхи (50 г)
-
Часник, сіль, перець, перець чилі та чебрець за смаком
-
Банка з гвинтовою кришкою
Підготовка
Кілька хвилин обсмажте кедрові горіхи на дуже гарячій антипригарній сковороді без олії, поки вони не підсмажаться і не стануть золотистими, а потім дайте їм трохи охолонути. Тим часом наріжте листя базиліка (або руколу чи селеру) з невеликою кількістю олії; класичний песто готується в ступці з товкачем, повільний і дещо виснажливий процес.
Ви можете зробити це дуже швидко в кухонному комбайні або блендері. Додайте сир, кедрові горіхи, приправи (часник, сіль, перець, перець чилі, чебрець: але не перестарайтеся, залиште місце для домінуючого аромату базиліка або руколи та селери!) і більше олії, продовжуючи змішувати, доки не отримаєте бажаної консистенції. Перекладіть отриманий песто в банку, покрийте легким шаром олії, щільно закрийте і поставте банку в холодильник: вона збережеться не менше ніж місяць. Також можна заморозити невеликі порції, якщо у вас є велика кількість листя.



