Ми любимо хороші рецепти, особливо коли вони від наших користувачів Click & Grow і окремі свіжі рослини. Не все рецепти мають бути для вишуканих страв — усі варіанти використання свіжих рослин безмежні. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом від чудової блогерки Humblebee & Me , який покаже, як легко зробити мило вдома зі свіжим базиліком.

Рецепт: Лимонно-базилікове мило

Склад:

  • 15% масла ші

  • 25% яловичого жиру (цікаво, чому?)

  • 25% кокосової олії

  • 30% оливкової олії (помас)

  • 5% касторової олії

Розраховувати на 5% пересуперфату

На 500 г жирів :

  • 15 г ефірної олії лимона

  • 7 г ефірної олії базиліку

  • 10 г | 2 ст. л. французької зеленої глини

  • 6–8 свіжих листків базиліку

  • 8 г | 1 ст. л. глини рассул


Крок 1: Розрахуйте рецепт під кількість мила, яку плануєте зробити, щоб отримати точну кількість жирів, лугу та води.

Крок 2: Підготуйте форму — найкраще підходить прямокутно. Розтопіть олію у щільному казані та приготуйте ємність із носиком для виливання. Дайте оліям охолонути до кімнатної температури. Приготуйте розчин луги (зручно робити в банці на 1 л, щоб можна було закрити під час охолодження), а також охолодіть його до кімнатної температури (можна використовувати кришку для приготування) .

Крок 3: Поки все охолоджується, відміряйте ефірні олії та глини. Зірвіть листки базиліку, промийте та обережно обсушіть. Підготуйте все на робочому місці.

Крок 4: Коли жири та розчин луги охолодити, дійте за стандартною процедурою миловаріння, щоб довести суміш до “трейсу” (загустіння). На цьому етапі вмішайте ефірні олії.

Крок 5: Розділіть суміш: приблизно 25% — у другий глечик. У більшій частині додайте французьку зелену глину, у меншій — глину рассул і свіжі листки базиліку.

 

Завершення: Виливайте суміші у форму по черзі, “змійкою”. Ваго наступного шару злегка перемішує попередній — це нормально. Зверху закінчіть шаром із французькою зеленою глиною і зробіть легкі завитки, щоб трохи підняти базилікову суміш. Залиште на 24–48 годин для омінення, потім відстаньте від форми, наріжте і дайте дозу, щонайменше 3 тижні перед використанням. Насолоджуйтесь!