Протягом тисячоліть трави використовувалися для покращення смаку та користі страв. Додаючи їх до їжі, ви отримуєте не лише чудовий аромат, а й цінні поживні речовини.

Трави та спеції багаті на антиоксиданти, які зміцнюють імунну систему та борються із запаленнями. Вони також захищають клітини від вільних радикалів, які можуть сприяти розвитку серцевих захворювань, хронічних хвороб і навіть хвороби Альцгеймера.

Трави дуже легко вирощувати у Click & Grow – просто вставте капсулу з рослиною, наповніть резервуар водою, і технологія зробить усе за вас. Наші трави містять багато вітамінів, антиоксидантів і мінералів без жодних добавок.

 

Boy and girl growing click & grow basil

Ось 20 простих способів додати трави до раціону ваших дітей:

1. Додайте базилік або орегано до піци

Трохи свіжого базиліку або орегано зробить навіть звичайну піцу смачнішою.

 

2. Дрібно наріжте кріп, петрушку або чебрець і додайте в салат

Для вибагливих дітей використовуйте дрібно нарізані трави – так їх легше «замаскувати».

 

3. Приготуйте пасту з песто

Крім класичного базилікового песто, спробуйте варіанти з кінзою, петрушкою або м’ятою.

 

4. Додайте свіжі трави до вершкового масла і пасти

Масло з травами – це смачно і просто. Використовуйте шавлію, цибулю або чебрець.

 

5. Додайте базилік, орегано або петрушку в томатний соус для спагеті

Це покращить смак і зробить соус ще кориснішим.

 

6. Посипте подрібнені трави на яєчню

Петрушка, цибуля, базилік або кріп чудово доповнять смак яєць.

 

7. Додайте петрушку або цибулю у картопляне пюре

Трави зроблять пюре ще ароматнішим та кориснішим.

 

A bowl of mashed potato sprinkled with chopped herbs.

8. Додайте подрібнену цибулю до яєчного сендвіча

Сендвічі – чудовий спосіб «приховати» корисні трави.

 

9. Додайте трави до картопляного салату

Кріп, петрушка чи базилік ідеально доповнять смак.

 

10. Додайте трави в майонез

Експериментуйте з петрушкою, кінзою або орегано.

 

11. Приготуйте ароматне масло з травами

Додайте розмарин, чебрець або цибулю у вершкове масло.

 

12. Настоюйте оливкову олію з шавлією або майораном

Це додасть стравам особливого аромату.

 

13. Змішайте м’яту з полуничним смузі

Оригінальний і освіжаючий напій.

 

14. Додайте м’яту до чаю або лимонаду

Це надасть напоям приємний освіжаючий смак.

 

A green drink garnished with peppermint.

 

15. Додайте м’яту до горошку

М’ята та зелений горошок – несподівано вдале поєднання.

 

16. Додайте кріп до огірків

Простий, але ефективний спосіб покращити смак овочів.

 

17. Приготуйте домашні мариновані огірки з кропом

Хрусткі та ароматні – ідеальний перекус.

 

18. Додайте свіжі трави в супи

Експериментуйте з різними травами для покращення смаку.

 

19. Використовуйте трави для маринаду риби

Тим'ян, кріп і петрушка чудово підходять для рибних страв.

 

20. Посипте подрібнені трави на морозиво

Меліса або м’ята – ідеальне доповнення до улюбленого десерту.

 

Спробуйте ці ідеї у повсякденному приготуванні їжі та насолоджуйтеся корисними та смачними стравам.