Рецепт глазурі зі збитих вершків з базиліком

 

Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки жирних вершків для збивання

  • ½ склянки свіжого листя базиліку

  • 4 унції (приблизно 115 г) вершкового сиру (вже збитого)

  • ¼ склянки цукрової

  • Зелений харчовий барвник (за бажанням)


Спосіб приготування:

  1. Нагрійте вершки у каструлі та додайте порване листя базиліку.
    ( Не подрібнюйте базилік занадто дрібно — буде складно його процідити пізніше. )

  2. Додайте до легкого кипіння на середньо-високому вогні.

  3. Змініть вогонь до мінімуму і варіть приблизно 25 хвилин, змішуючи кожні кілька хвилин.

  4. Вершки повинні випаруватися до об'єму приблизно однієї склянки.

  5. Зніміть з вогню і дайте листю базиліку настоятися одну годину або до повного охолодження.
    ( Охолоджуйте при кімнатній температурі — в холодильнику суміш стане надто густою для проціджування. )

  6. Після охолодження процідіть вершки через сито в миску, а листя базиліку викиньте.

  7. Поставте вершки з базиліком у холодильник на 30 хвилин для охолодження.
    ( Це важливо для досягнення ідеальної консистенції. )

  8. У чаші міксера збийте вершковий сир з цукром до однорідної маси, використовуючи насадку-вінчик.

  9. Повільно додайте охолоджені вершки з базиліком, не припиняючи збивання. За потреби зішкребіть суміш зі стінок міски.

  10. За бажанням добавте кілька крапель зеленого харчового барвника.

  11. Збивайте до отримання стійких піків. Глазур має бути легкою та повітряною, але досить щільною, щоб отримати форму.


Якщо ви встигли спекти й охолодити кекси під час приготування глазурі — саме час їх прикрашати. Якщо ні — зберігайте глазур у холодильнику до моменту використання.
Перекладіть глазур у кондитерський мішок або великий пакет Ziplock з насадкою — і прикрашайте охолоджені кекси.

Ця глазур чудово поєднується з лимонними, напівлуничними кексами або навіть з кексами з магазинної жовтої суміші для тіста.
Залежно від вибраного смаку, можна прикрасити верхівку лимонною цедрою або скибочкою полуниці.