Найкращі рецепти великоднього обіду (швидко та просто)

Чого не можна пропустити на Великдень? Звичайно, великодні кролики! На честь Свят ми представимо особливий багатий рецепт, за яким ви зможете урізноманітнити свій стіл. Смачні зайчики з дріжджового тіста справлять чудове враження, особливо на сніданок. Ми покажемо вам, як відтворити пісочне тісто та подарувати своїм близьким смачне (і без цукру!) частування.

 

Інгредієнти для дріжджових кроликів

На вісім штук

Для тіста

  • 500 г спельтового борошна
  • 330 мл теплої води
  • 20 мл оливкової олії
  • 18 грамів солі
  • 10 грам свіжих дріжджів
  • 1 щіпка цукру
  • 1 яєчний жовток

Для прикраси

  • свіжої петрушки
  • 8 невеликих морквин або закусочних морквин
  • чорна харчова ручка

Вам також знадобиться алюмінієва фольга, з якої формуються палички, які будуть використовуватися як замінник моркви під час приготування.

 

складене зображення

складене зображення

складене зображення

складене зображення

Рецепт смачних великодніх кроликів

  1. Спочатку готуємо дріжджове тісто. Для цього розчиніть дріжджі з сіллю і цукром в теплій воді. Суміш додається до оливкової олії та борошна і вимішується присипаними борошном руками до утворення гладкого тіста. Потім квасне тісто відправляється в духовку на дві години при 50 градусах, щоб воно могло піднятися.
  2. А поки подбайте про моркву. Оскільки звичайна морква буде занадто великою для дріжджових кроликів, її нарізають розміром близько чотирьох дюймів. В якості альтернативи можна використовувати закусочну моркву. Зелень моркви замінює смачна петрушка. Для цього гострим предметом, наприклад шпажкою, зробіть в моркві глибшу ямку, в яку вставте пучок петрушки.
  3. Коли квасне тісто готове, настав час готувати великодню солодкість. Маленька порада: якщо ви хочете їхати особливо швидко, найкраще використовувати ваги для зважування окремих частин тіла: 15 грамів для голови, 80 грамів для тіла, 8 грамів для ніг і 8 грамів для пари колосків.
    Незважаючи на те, що на перший погляд це виглядає небагато, завдяки дріжджам кролики все одно залишаються великими приблизно 15 сантиметрів після приготування. Потім сформуйте вісім кульок для голови, вісім для тулуба, 16 кульок для ніг і вісім довгастих шматочків тіста для кролячих вух.
  4. Спочатку викладіть вухо на папір для випічки. Потім помістіть голову зверху і виріжте вухо в центрі, щоб утворилося дві ложки на кролика. Потім тісто трохи розрівнюється. Потім додайте тіло, прикріпивши його до голови. Зараз використовується замінник моркви з алюмінієвої фольги. Моркву у фользі змащують невеликою кількістю олії і кладуть на тіло. Так як пасхальні кролики повинні тримати в руках справжню морквину, руки відрізають справа і зліва і кладуть на манекен моркви. Нарешті, відсутні лише ступні, які з’єднані з рештою тіла.
  5. Для золотисто-коричневого кольору збийте яєчний жовток з невеликою кількістю води і рівномірно змастіть зайчиків. Потім заквашене тісто потрапляє в розігріту духовку і випікається при 200 градусах близько 20 хвилин.
  6. Останній крок - декорування. Коли пасхальні кролики охолонуть, ви можете замінити морквяні манекени на справжню моркву. Фломастером малюємо очі і носики, і зайчики готові!
 
Рясні смаколики на Великдень
 
складене зображення
 

На відміну від більшості дріжджових пасок, наш рецепт – це не проста випічка, а смачна страва, ідеальна для сніданку чи сніданку. Кролики особливо смачні в супроводі відповідного соусу, наприклад, кварку зі свіжих трав або смачного трав’яного масла. Звичайно, їх можна приготувати і самостійно. Бажаємо вам веселощів на кухні та... приємної їжі!

Домашній соус, звичайно, також є чудовим подарунком на Великдень. Якщо поєднати його зі смачним дріжджовим кроликом, у ваших близьких точно засяють очі!