Фокачча із зеленою спаржею та помідорами
Літо, сонце, час спаржі: що прекрасніше? Щоб максимально використати сезон спаржі до середини червня, ми створили для вас смачний рецепт фокаччі із зеленої спаржі.
Фокачча із зеленою спаржею та помідорами
Фокачча - це класика італійської кухні. Смачну фокаччу з дріжджового тіста зазвичай заправляють оливковою олією, сіллю та травами, але за бажанням її також можна поповнити іншими інгредієнтами.
Для цього рецепту, окрім зеленої спаржі, ми вибрали ще й помідори черрі: вони надають легку солодкість і роблять хліб соковитішим. Петрушка, шніт-цибуля та кольоровий перець також надають фокаччі ароматну та пікантну нотку. І якщо хочете, ви можете посипати трохи сиру пармезан на шматочки фокаччі на завершення.
Коли закінчується сезон спаржі?
Червень – місяць спаржі. Для зеленої спаржі, яку ми використовуємо для рецепта, однак, зазвичай він закінчується в середині червня.
Для дека
Інгредієнти для рецепту фокаччі із зеленої спаржі
Для дріжджового тіста:
-
250 мл гарячої води
-
20 г свіжих дріжджів
-
1 столова ложка цукру
-
500 г спельтового борошна типу 630
-
1 столова ложка солі
-
4 столові ложки оливкової олії
Для покриття:
-
250 г зеленої спаржі
-
10 помідорів черрі
-
Петрушка і шніт-цибуля за смаком
-
4 столові ложки оливкової олії
-
Морська сіль
-
Кольоровий перець
.jpg)
Рецепт фокаччі зі спаржі
Почнемо спочатку з дріжджового тіста, тому що потім залишимо його трохи відпочити.
-
Розчиніть свіжі дріжджі з цукром у теплій воді та залиште на десять хвилин, поки не утворяться бульбашки.
-
Змішайте спельтове борошно та сіль у великій мисці. Додайте дріжджову воду і місіть разом з олією протягом п’яти-десяти хвилин, поки не утвориться однорідне тісто.
-
Готове тісто викладаємо в миску, накриваємо чистою тканиною і залишаємо підходити, поки воно не збільшиться вдвічі.
.jpg)
Поки тісто піднімається, можна звернути увагу на начинку:
-
Вимийте спаржу і видаліть здерев’янілі кінці. Товсті палички розріжте уздовж навпіл або наріжте великими шматками.
-
Помідори черрі, шніт-цибулю та петрушку вимийте та обсушіть або струсіть.
-
Розігрійте духовку до 200°C на сильному/повільному вогні. Деко вистелити папером для випікання.
А тепер тісто повертається в гру:
-
Підняте тісто знову добре обробіть, а потім розкачайте його в прямокутник на добре присипаній борошном робочій поверхні.
-
Викладіть тісто на деко і розрівняйте його присипаними борошном руками, поки воно майже не досягне краю форми.
-
Накрийте прямокутне дріжджове тісто спаржею та помідорами. Найкраще завжди класти помідори на тісто цілими плодами, інакше вони стануть дуже водянистими.
-
Посипте фокаччу шніт-цибулею та петрушкою.
-
Посипте морською сіллю та перцем і збризніть оливковою олією.
-
Випікати в розігрітій духовці 18-20 хвилин.
СМАЧНИЙ СПОГАД
Ідеально підходить для садових вечірок і барбекю
Якщо ви все ще шукаєте смачний сувенір для наступної вечірки в саду, цей рецепт фокаччі ідеальний: італійський хліб із зеленою спаржею та помідорами черрі не тільки неймовірно смачний, але й чудово виглядає.
Бажаємо вам веселощів і задоволення!