Фокачча із зеленою спаржею та помідорами

Літо, сонце, час спаржі: що прекрасніше? Щоб максимально використати сезон спаржі до середини червня, ми створили для вас смачний рецепт фокаччі із зеленої спаржі.

 

складене зображення

Фокачча із зеленою спаржею та помідорами

Фокачча - це класика італійської кухні. Смачну фокаччу з дріжджового тіста зазвичай заправляють оливковою олією, сіллю та травами, але за бажанням її також можна поповнити іншими інгредієнтами.
Для цього рецепту, окрім зеленої спаржі, ми вибрали ще й помідори черрі: вони надають легку солодкість і роблять хліб соковитішим. Петрушка, шніт-цибуля та кольоровий перець також надають фокаччі ароматну та пікантну нотку. І якщо хочете, ви можете посипати трохи сиру пармезан на шматочки фокаччі на завершення.

 

Коли закінчується сезон спаржі?

Червень – місяць спаржі. Для зеленої спаржі, яку ми використовуємо для рецепта, однак, зазвичай він закінчується в середині червня.

 

складене зображення

 

Для дека

Інгредієнти для рецепту фокаччі із зеленої спаржі

Для дріжджового тіста:

  • 250 мл гарячої води
  • 20 г свіжих дріжджів
  • 1 столова ложка цукру
  • 500 г спельтового борошна типу 630
  • 1 столова ложка солі
  • 4 столові ложки оливкової олії

Для покриття:

  • 250 г зеленої спаржі
  • 10 помідорів черрі
  • Петрушка і шніт-цибуля за смаком
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • Морська сіль
  • Кольоровий перець
 
складене зображення

Рецепт фокаччі зі спаржі

Почнемо спочатку з дріжджового тіста, тому що потім залишимо його трохи відпочити.

  1. Розчиніть свіжі дріжджі з цукром у теплій воді та залиште на десять хвилин, поки не утворяться бульбашки.
  2. Змішайте спельтове борошно та сіль у великій мисці. Додайте дріжджову воду і місіть разом з олією протягом п’яти-десяти хвилин, поки не утвориться однорідне тісто.
  3. Готове тісто викладаємо в миску, накриваємо чистою тканиною і залишаємо підходити, поки воно не збільшиться вдвічі.
складене зображення

Поки тісто піднімається, можна звернути увагу на начинку:

  1. Вимийте спаржу і видаліть здерев’янілі кінці. Товсті палички розріжте уздовж навпіл або наріжте великими шматками.
  2. Помідори черрі, шніт-цибулю та петрушку вимийте та обсушіть або струсіть.
  3. Розігрійте духовку до 200°C на сильному/повільному вогні. Деко вистелити папером для випікання.

А тепер тісто повертається в гру:

  1. Підняте тісто знову добре обробіть, а потім розкачайте його в прямокутник на добре присипаній борошном робочій поверхні.
  2. Викладіть тісто на деко і розрівняйте його присипаними борошном руками, поки воно майже не досягне краю форми.
  3. Накрийте прямокутне дріжджове тісто спаржею та помідорами. Найкраще завжди класти помідори на тісто цілими плодами, інакше вони стануть дуже водянистими.
  4. Посипте фокаччу шніт-цибулею та петрушкою.
  5. Посипте морською сіллю та перцем і збризніть оливковою олією.
  6. Випікати в розігрітій духовці 18-20 хвилин.

СМАЧНИЙ СПОГАД

Ідеально підходить для садових вечірок і барбекю

Якщо ви все ще шукаєте смачний сувенір для наступної вечірки в саду, цей рецепт фокаччі ідеальний: італійський хліб із зеленою спаржею та помідорами черрі не тільки неймовірно смачний, але й чудово виглядає.

Бажаємо вам веселощів і задоволення!