Пак-чой (також відомий як бок-чой, пак-чой або пок-чой) — це листова зелень, яку вирощують у Китаї вже понад 5000 років. Він міцно закріпився у світовій кухні. Пак-чой має свіжий, злегка трав'янистий смак із ноткою перцю. Його соковиті стебла та нижнє листя дарують приємну хрусткість. До того ж, пак-чой є природним джерелом вітамінів A, C і K, а також кальцію, магнію, калію, марганцю та заліза.

 

Пак-чой можна є сирим (як салат), у приготованому вигляді він смачніший. Спробуйте цей простий рецепт команди Click & Grow :

Інгредієнти:

Інструкції:

  1. Візьміть сковорідку, додайте 2 столові ложки олії.

  2. Наріжте очищені зубчики часнику тонкими скибочками.

  3. Коли сковорідка добре розігріється, додайте часник, трохи помішайте, потім покладіть пак-чой.

  4. Постійно помішуйте й додайте дрібну солі.

  5. Коли пак-чой стане м'яким і його колір потемніє — страва готова. Якщо під час змаження сковорідка стане сухою, додайте трішки води. (Фактично це змаження, тож будьте обережні з олійними бризками).

Якщо ви хочете урізноманітнити страву — спробуйте додати шматочки ковбаси чи інші овочі. Смакуйте пак-чой як гарнір або використовуйте у стір-фрай та супах.