Середземноморська осіння кухня

Гарбузовий тарт фламбе з фетою та чебрецем

Ви щороку з нетерпінням чекаєте сезон гарбузів? Тоді ви, мабуть, вже експериментували з багатьма рецептами та шукаєте нові ідеї. Варіація тарту фламбе точно не є класичним рецептом. У поєднанні з чебрецем та фетою ви створите зовсім новий смак від вашого гарбузового врожаю. Бажаю вам весело експериментувати!

 

композитне зображення

Інгредієнти

Тісто:

  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 125 мл гарячої води
  • 1 дрібниця солі
  • 250 г борошна

Начинка:

  • 200 г фети
  • приблизно половина гарбуза
  • 1 велика червона цибулина
  • 200 г сметани
  • 1 яєчний жовток
  • свіжий чебрець
  • сила і перець
  • кубики бекону (за бажанням)

Підготовка

Тісто

Тісто дуже просто: вкладіть усі місиві вку та перемішайте до однорідної маси. Потім тонко розкачайте тісто на посипаній грубій робочій поверхні, щоб воно добре покрило ваше деко.

Начинка

Спочатку приготуйте гарбуз: чим гостріший ваш ніж, тим легше це буде зробити. Розріжте гарбуз навпіл і ложкою видаліть напій та м'якоть. Потім наріжте видибану половинку гарбуза якомога тоншими скибочками. Після того, як цибуля буде тонко нарізана, а фета розкришена в місті, настав час приготувати крем. Збийте сметану з яєчним жовтком у містечку та приправте сіллю та перцем за смаком. Тепер переходьте до прикраси. Спочатку рівномірно розподіліть сметану та яєчний крем по тісту, залишаючи вузьку облямівку. Зверху викладіть часточки гарбуза, цибулю та, за бажанням, нарізану кубиками панчетту; нарешті, посипте фетою.

Готові та задоволені? Випікайте при температурі 200°C (звичайна духовка) приблизно 10-15 хвилин. Як тільки фета розплавитися, а край стане золотистим, можна виймати тарт фламбе з духовки.

 

композитне зображення

композитне зображення

композитне зображення

композитне зображення